Fai mai le fomai tipitipi Ausetalia o le sootaga fou o le a faatuina ai Darwin, le itu i matu o le laumua, "o Ausetalia o se pito fou ulufale ai mo faavaomalo faamatalaga fesoʻotaʻiga"
I le amataga o le vaiaso nei, na faasilasila ai e Vocus ua sainia konekarate e fausia ai le vaega mulimuli o le Darwin-Jakarta-Singapore Cable (DJSC) ua leva ona faatali, o le AU $ 500 miliona uaea fesootai Perth, Darwin, Port Hedland, Christmas Island, Jakarta, ma Sigapoa.

O nei konekalate talu ai nei e fausia ai le $ 100 miliona, o loʻo faʻatupeina e le Vocus le fausiaina o se uaea e 1,000km e fesoʻotaʻi ai le Australia Singapore Cable (ASC) ma North West Cable System (NWCS) i Port Hedland. I le faia o lea mea, ua fausia ai e Vocus le DJSC, ua avatua ia Darwin lana uluaʻi faʻavaomalo vaʻavaʻaia fesoʻotaʻiga.

O le ASC o loʻo faʻataʻamilomilo nei i le 4,600km, fesoʻotaʻi Perth i le itu i sisifo o Ausetalia i Sigapoa. O le NWCA, i le taimi nei, taufetuli 2,100km sisifo mai Darwin i le itu i matu sisifo o Ausetalia ae leʻi taunuʻu i Port Hedland. O iinei e amata mai ai le fesoʻotaʻiga fou a Vocus i le ASC.

Ma, pe a maeʻa, o le DJSC o le a fesoʻotaʻi Perth, Darwin, Port Hedland, Christmas Island, Indonesia, ma Singapore, faʻaavanoaina 40Tbps o gafatia.

O le uaea e faamoemoe e sauni mo le tautua i le ogatotonu o le 2023.

"O le Darwin-Jakarta-Singapore Cable o se faailoga tele o le talitonuina i le Top End o se faavaomalo kamupani mo fesoʻotaʻiga ma digital digital," o le tala lea a le Teritori o le Teritori o le Palemia, Michael Gunner. "O lenei atili faʻamaonia Darwin o le Ausetalia i Matu o le sili atu le tamaoaiga numera o tamaoaiga, ma o le a tatalaina le faitotoʻa i ni avanoa fou mo alualu i luma gaosiga, faʻamaumauga-nofoaga ma cloud-faʻavae computing tautua mo Teritori ma tagata faʻafaigaluega tupe."

Ae le gata ile vaʻavaʻa o le uaea submarine o loʻo galue ai Vocus e faʻaleleia atili le fesoʻotaʻiga mo le Teritori i Matu, ma maitau ai foʻi faʻatoa maeʻa ai le poloketi o le 'Terabit Teritori' faʻatasi ai ma le malo tele o le itulagi, faʻaaogaina ai le 200Gbps tekonolosi i luga o le latou network local fiber.

"Ua matou kilia Teritori Teritori - o se 25-taimi faʻateleina i le Darwin. Na matou momoliina se uaea sami mai Darwin i le Motu o Tiwi. O loʻo matou agaʻi i luma i le poloketi o Horizon - o se fesoʻotaʻiga fou e 2000km mai Perth i Port Hedland ma agaʻi atu i Darwin. Ae o le asō ua matou faʻalauiloaina le Darwin-Jakarta-Singapore Cable, o le muamua faʻavaomalo vaʻalele soʻofaʻatasi i totonu o Darwin, "o le tala lea a le pule faatonu ma le Pule Sili o le Vocus Group, Kevin Russell. "E leai seisi telecoms operator e latalata i lenei tulaga o tupe teufaafaigaluega i maualuga-mafai alava atinaeina."

O auala fesoʻotaʻiga mai Adelaide i Darwin i Brisbane na maua le faʻaleleia i le 200Gpbs, ma Vocus o loʻo maitauina o lenei o le a toe faʻaleleia i le 400Gbps pe a oʻo ina faʻaaogaina tekinolosi.

O le Vocus lava na mauaina e Macquarie Infrastructure ma Real Assets (MIRA) ma le superannuation fund Aware Super mo le AU $ 3.5 piliona I tua ia Iuni.


Taimi Post: Aukuso-20-2021